Zuidleie te Beernem


Afwerking in volle gang

De aannnemers hebben na een deugddoend bouwverlof de werken met frisse moed hervat. In fase 1A werkt de elektricien momenteel de installatie af. In fase 1B werd deze week de PUR-isolatie en Betopor geplaatst en worden volgende week de chappewerken uitgevoerd. In fase 2 zijn de leidingen technieken in volle uitvoering, evenals de dakwerken. Zo kan daar binnenkort de aannemer pleisterwerken starten. Ook de buitenafwerking van het gebouw gaat verder : gevelbepleistering werd geplaatst, cederplafonds en dakoversteken zijn in uitvoering.

Dakpannen

L. Vandenbussche & Zoon is ondertussen gestart met het plaatsen van de dakpannen.

Hellende dakbedekking

Aannemer L. Vandenbussche & Zoon uit Beernem zijn gestart met het plaatsen van de dakisolatie en het onderdak van de eerste fase.

Daktimmerwerken fase 1

De daktimmerwerken van de eerste fase zijn beëindigd. Van zodra het weer het toelaat kan het onderdak geplaatst worden.

Daktimmerwerken

Aannemer Buro Project & Bouw is volop bezig met de daktimmerwerken

Daktimmerwerken

De daktimmerwerken zijn eindelijk van start kunnen gaan. Door de vele regen en de sneeuw hebben deze enkele weken vertraging opgelopen.

Fase 2

Alle kalkzandsteenmetselwerken en alle betonwerken van de tweede fase zijn beëindigd.

Tweede verdieping van fase 2

Betonwerken van de tweede verdieping van fase 2 zijn afgewerkt.

Daktimmerwerken

De aannemer daktimmerwerken (Buro Project & Bouw) heeft een aantal koppels geplaatst, zodat de ruwbouwaannemer de gevelmetselwerken kan afwerken.

Eerste verdieping van fase 2

Momenteel worden de metsel- en betonwerken uitgevoerd van de tweede verdieping van fase 2.

Fase 1

Alle kalkzandsteenmetselwerken en betonwerken van de eerste fase zijn uitgevoerd. De ruwbouwaannemer is nu bezig met het gevelmetselwerk

Helling inrit

De betonnen helling van de inrit naar de ondergrondse parking is uitgevoerd. Ook het gevelmetselwerk is hier al uitgevoerd.

Metsel- en betonwerken 2de fase

De metsel- en betonwerken van de 2de fase zijn volop aan de gang.

Gevelmetselwerk

De ruwbouwaannemer heeft al een deel van het gevelmetselwerk van de achtergevel uitgevoerd.

Vloerplaat 3de verdieping

De laatste vloerplaat (van de 3de verdieping) van de 1ste fase is uitgevoerd.

Gevelmetselwerk

Aan de achtergevel is de aannemer gestart met het gevelmetselwerk.

Vloerplaat 2de verdieping

De ruwbouwaannemer legt op heden de laatste hand aan de vloerplaat van de 2de verdieping.

Vloerplaat 1ste verdieping

De vloerplaat van de 1ste verdieping van de appartementen in de 1ste fase is uitgevoerd.

Laatste predallen voor afdek kelder

De laatste predallen voor de afdek van de kelder zijn geplaatst. Nu nog wapening plaatsen en het laatste deel van de vloerplaat van de kelder kan gegoten worden.

Dragende binnen- en buitenmuren

De ruwbouwaannemer is van start gegaan met het plaatsen van de silicaatstenen, die gebruikt worden voor de uitvoering van de dragende binnen- en buitenmuren.

Betonwanden gelijkvloers

De eerste betonwanden van de gelijkvloerse verdieping zijn gestort. De vloerplaat van de gelijkvloerse verdieping van de 1ste fase is ondertussen ook volledig gestort.

Gelijkvloers

Het eerste deel van de vloerplaat van de gelijkvloerse verdieping is gestort.

Betonwanden

Aannemer Verstraete heeft de laatste betonnen buitenwanden uitgevoerd en is bezig met het storten van de laatste binnenwanden en kolommen. Zijn werk zit er zo goed als op !

Vloerplaat gelijkvloers

Compernolle is ondertussen druk bezig met het bekisten en het plaatsen van de wapening voor de balken en de vloerplaat van de gelijkvloerse verdieping.

Betonwerken

Aannemer Verstraete is bezig met het plaatsen van de buitenwanden van de 2de fase en kolommen en binnenwanden van de 1ste fase. Aannemer Compernolle is van start gegaan met het metsen van de binnenmuren uit betonsteen.

2de fase vloerplaat kelder

De 2de en laatste fase van de vloerplaat van de kelder is gestort en gepolierd. Ondertussen is de aannemer ook bezig met het plaatsen van kolommen en wanden in de 1ste fase.

Betonwanden

De eerste betonwanden zijn vandaag gestort. Van zodra het weer het toelaat wordt de 2de fase van de vloerplaat gestort en gepolierd.

1ste fase vloerplaat kelder

Het eerste deel van de vloerplaat van de kelder is deze week gegoten. Tweede en laatste deel volgen na het kerstverlof.

Wapening keldervloer

Deze week is aannemer Verstraete gestart met het plaatsen van de wapening van de keldervloer. Normaliter zal het eerste deel van de keldervloer gestort zijn voor het kerstverlof.

Uitgravingen kelder

De uitgravingen van de kelder zijn zo goed als voltooid. Volgende week starten de wapenings- en betonwerken in de kelder. Eerst wordt de vloerplaat gewapend en gebetonneerd waarna de buitenwanden en daarna de binnenwanden volgen.

Afbraakwerken voltooid

Ondertussen werden de afbraakwerken volledig afgewerkt en gebeurde er een grondonderzoek. Er wordt immers voor de realisatie van de kelder veel grond afgevoerd en dan is dergelijk grondonderzoek verplicht. Sedert vorige week hebben we de resultaten van dit grondonderzoek en kunnen we dus starten met de kelder. De ruwbouwwerken werden toegewezen aan de firma Compernolle bvba uit Beernem.

Afbraakwerken gestart

Grondwerken Soenens is deze week gestart met de afbraak van de bestaande panden. De voormalige fitness, de villa en de halfopen woning worden afgebroken om plaats te maken voor de 32 appartementen.

Appartement 0.7 & 1.9

We wensen de koper van het gelijkvloers appartement 0.7 en de kopers van het appartement 1.9 op de eerste verdieping in Residentie Zuidleie te Beernem geluk met hun nieuwe thuis in deze nieuwbouw residentie.

Appartement 0.8 verkocht!

Proficiat aan de kopers van appartement 0.8 gelegen op het gelijkvloers in Residentie Zuidleie, Parkstraat 70